Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 30-6-16

0 σχόλια
Ταυτοποιήθηκαν 5 ακόμη δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 3 απάτες και 14 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης
Πρόκειται για 4 αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας και έναν 32χρονο ημεδαπό
Την 27-10-2015 είχαν συλληφθεί άλλα 2 μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης
Η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σε συνδυασμό με τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οδήγησαν στην ταυτοποίηση πέντε (5) ακόμη μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της, από τα τέλη Ιουλίου έως τον Οκτώβριο του 2015, είχαν διαπράξει 3 απάτες και 14 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης (Σχετικό το από 29-10-2015 Δελτίο Τύπου μας)
Πρόκειται για τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 52, 46, 43 και 32 ετών και έναν 31χρονο ημεδαπό, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες, κατά περίπτωση.
Υπενθυμίζεται ότι την 27-10-2015 το απόγευμα, είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο 23χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, τους οποίους, όπως προέκυψε, είχε εντάξει στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση με το ρόλο του «εισπράκτορα», ο 32χρονος, που είχε διευθύνοντα ρόλο σε αυτήν.
Ως προς τον τρόπο δράση της οργάνωσης είχε προκύψει ότι τα μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους μια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά.
Μάλιστα, προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα. Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ο 32χρονος κατεύθυνε τους δύο 23χρονους στις οικίες των θυμάτων και παραλάμβαναν τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.
Κατά το χρονικό διάστημα της δράσης τους , τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, εξαπάτησαν τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 79, 71 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις (14) επί το πλείστον ηλικιωμένους ημεδαπούς, στην πόλη και σε χωριά της Αλεξανδρούπολης.
Από την εξαπάτηση των τριών (3) ημεδαπών είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 41.000 ευρώ, ενώ τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.
Την προανάκριση και τις έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Επιμέλεια: panos Thrakiotis

e-mail:  pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό