Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Ανήθικος Εκβιασμός και Διαπραγματευτικά Λάθη οδήγησαν σε Επώδυνο Συμβιβασμό

0 σχόλια


Η αποτίμηση των τελευταίων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο πιθανώς να είναι ένας δύσκολος γρίφος για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Εμείς όμως οι Έλληνες πολίτες δεν έχουμε
την πολυτέλεια του άπλετου χρόνου για να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε και να αντιδράσουμε. Αντίδραση: ωραία λέξη, αλλά η ύπαρξή της προϋποθέτει την δράση. Επιτέλους όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε στρατηγικό σχεδιασμό κινήσεων και όχι μόνο αντίδραση.

Σίγουρα η αντιδημοκρατική εκτροπή των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο μας προβληματίζει αλλά την καταγγέλλουμε απερίφραστα, διότι είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Σε ένα τέτοιο επικίνδυνο μονοπάτι κινείται πλέον και η «συμφωνία» της ελληνικής κυβέρνησης με τους λεγόμενους « Ευρωπαϊκούς Θεσμούς», μιας και τα αποτελέσματα της εφαρμογής της, ίσως αποτελέσουν τα νέα ιδεολογικά όπλα των νεοφασιστών του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου.

Σίγουρα η διαπραγμάτευση τους πέντε τελευταίους μήνες ήταν δύσκολη και τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά ήταν και έντιμη. Η ανάλυση των στρατηγικών λαθών που έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την διάρκειά της, πρέπει να μας απασχολήσει για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το μέλλον. Κάποιος, ίσως θα έλεγε, ότι η διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, θα έπρεπε να ήταν έτσι ή αλλιώς ή αλλιώτικα, όμως κάτι τέτοιο, τούτη την ώρα, ελάχιστα συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια, διότι στη διεθνή πολιτική σκακιέρα όλοι βλέπουμε τις κινήσεις που τελικά γίνονται και όχι τις σκέψεις των παικτών, που προηγούνται των κινήσεων.

Όμως είναι σίγουρο, διότι προκύπτει από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και από τις μεθόδους που ακολούθησαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι από την πλευρά τους η διαπραγμάτευση δεν ήταν μόνο ανέντιμη, αλλά ήταν και χυδαία και ξεδιάντροπα ανήθικη.

 Η διαπραγμάτευση προϋποθέτει τον αλληλοσεβασμό των εμπλεκομένων μερών, γεγονός που ήταν πασιφανές ότι δεν υπήρχε, τουλάχιστον από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό που παρακολουθήσαμε, ήταν ένας ωμός εκβιασμός, απολύτως προσχεδιασμένος, ένας ανήθικος εκβιασμός, ο οποίος εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους πολιτικούς «άνδρες», οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτόν, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό της χώρας μας. Αυτές οι ενέργειες, οι τόσο εξόφθαλμα αντιδημοκρατικές και άδικες, εκθέτουν όλους αυτούς που ήταν συνεργοί και συμμέτοχοι , στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών που εκπροσωπούν, γεγονός που άναψε τη φλόγα της αντίδρασης στο λαϊκό κίνημα πανευρωπαϊκά.

Από τα γεγονότα βεβαίως προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν άμεσα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έδωσε μια ηχηρή απάντηση ότι ο ελληνικός λαός είναι ενεργός και ενωμένος. Όσο μεγαλύτερο το άδικο που επιβάλει κάποιος σε ένα λαό, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντίδραση. Έτσι, η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι συνεχής, ειλικρινής και ξεκάθαρη. Τα εναλλακτικά σχέδια πρέπει να εκπονηθούν και να γνωστοποιηθούν, στο μέτρο του εφικτού, έτσι ώστε ο λαός να είναι συμμέτοχος και να δίνει την δημοκρατική νομιμοποίηση των τελικών ενεργειών στην κυβέρνηση.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική με ιδεολογικά όπλα τη δημοκρατία, τον πατριωτισμό και τον σοσιαλισμό αφυπνίζει και στηρίζει την ενωτική προσπάθεια των πολιτών με αφετηρία το δημοψήφισμα και θα συμβάλλει στη κατάστρωση εναλλακτικών σχεδίων διάσωσης της πατρίδας μας, τόσο με την παραγωγική, κοινωνική και πολιτειακή ανασυγκρότησή της, όσο και με την ενεργοποίηση, με κάθε δυνατό τρόπο, των δυνάμεων των δημοκρατικών λαών του ευρωπαϊκού χώρου.
e-mail:  pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό