Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι παρούσα στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας

0 σχόλια
«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι παρούσα στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Δεν διαπραγματεύεται όμως την διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια»

Είναι γνωστές οι εξελίξεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς και μετακίνησης
των διαθέσιμων πόρων των Περιφερειών σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό.
Για αυτά συγκλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ στο οποίο ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πλήγμα κατά της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και την εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, στην οποία επιτεύχθηκε η δέσμευση ότι η μεταβίβαση των πόρων θα είναι προσωρινή και θα αποκατασταθεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Περιφερειών.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Βιώσαμε στην ΑΜ-Θ τον περασμένο χειμώνα, δύσκολη κατάσταση από τις φυσικές καταστροφές. Είχαμε και έχουμε ανάγκη από χρηματοδοτήσεις για να επανέλθει η ζωή στις πληγείσες περιοχές. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Αντί για ενίσχυση η Κυβέρνηση αποφάσισε το παραπάνω μέτρο. Οι Περιφέρειες είναι θεσμός της Πολιτείας και στο βαθμό που μπορούν, συμβάλλουν στην διατήρηση ρευστότητας, διαθέτοντας μέρος από τους πόρους που προορίζονται για έργα. Το κάνουν και θα το κάνουν για το μικρό μεταβατικό διάστημα 2 μηνών περίπου που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός. Έτσι αναιρούμε το πάγωμα της συμμόρφωσης στην ΠΝΠ που είχαμε αποφασίσει. Θεωρούμε όμως ουσιώδη την ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων των έργων από τα διαθέσιμά μας, καθώς επίσης και την πλήρη επαναφορά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας που είναι για μας κόκκινη γραμμή».

Μετά την ενημέρωση του Περιφερειάρχη το Περιφερειακό Συμβούλιο δέχθηκε, με μία αρνητική ψήφο, να είναι παρούσα την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

e-mail:  pthrakiotis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό