Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου στη Σαμοθράκη.

0 σχόλια
Μεγάλη καταστροφή έπληξε για ακόμη μια φορά το νησί της Σαμοθράκης από την σφοδρή κακοκαιρία που επικράτησε το Σαββατοκύριακο 7&8 Μαρτίου.
Η ισχυρή και διαρκής βροχόπτωση που σημειώθηκε στο σύνολο του νησιού καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μαζί με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν, απέκλεισαν το νησί, καθώς δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ενώ το σύστημα ηλεκτροδότησης παρουσίασε για άλλη μια φορά συχνές διακοπές και αυξομειώσεις τάσεως.
Η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες ζημιές στο 100% της αγροτικής οδοποιίας,  ενώ ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές στα τεχνικά έργα των δρόμων, στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στα πρανή και κυρίως στο  οδικό δίκτυο Θέρμα- Κήπος.  Στο νότιο τμήμα οι ζημιές επικεντρώνονται στα τεχνικά  των δρόμων προς τον Προφήτη Ηλία,  στο οδικό δίκτυο προς την παραλία της Παχιάς Άμμου, ενώ μεγάλος όγκος φερτών υλικών κατέστησε το δίκτυο απροσπέλαστο. Ρυάκια υπερχείλισαν ενώ σημειώνεται ότι αντιπλημμυρικά έργα έχουν να πραγματοποιηθούν εδώ και πάρα  πολλά χρόνια.

 Επιπλέον σημειώθηκαν και αρκετές κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του νησιού (Πρ Ηλία, Λάκκωμα, Λημνίδι, Χώρα).
Στον τομέα της ύδρευσης, επαναλαμβανόμενες ζημιές σημειώθηκαν στις υδρομαστεύσεις των Καρυωτών των Θέρμων και των Μακρυλιών- Ξηροποτάμου.
Αναφορικά με την σήμανση του οδικού δικτύου καταστράφηκαν οι περισσότερες από τις πινακίδες ενώ την ίδια συνολική καταστροφή παρουσιάζουν και οι λάμπες του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού οι οποίες είχαν αντικατασταθεί πρόσφατα.

Τέλος σημειώνουμε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί επείγον ιατρικό περιστατικό που προέκυψε το πρωί του Σαββάτου καθώς το super puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο για να εκτελέσει την αεροδιακομιδή δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί στη Σαμοθράκη.
Το περιστατικό εξυπηρετήθηκε τελικά την Κυριακή μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πιλότων και την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ.
Οι υπηρεσίες του Δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους για την αντιμετώπιση των ζημιών ενώ με τα λίγα μέσα που διαθέτει αποκατέστησε τις κατολισθήσεις, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και σήμερα στο μέτρο του δυνατού. Επίσης ενημερώθηκαν άμεσα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ενώ υπήρχε άμεση συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες και διέθεσαν δύο μηχανήματα για την άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων ζημιών.
Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Περιφέρεια αναμένεται η αποστολή κλιμακίου γεωλόγων για την αποτύπωση της κατάστασης των φαινομένων κατολίσθησης.
Προβληματισμός έντονος επικρατεί λόγω του ότι η ήδη άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο κάτι που όπως φαίνεται θα συμβαίνει σε κάθε μελλοντική θεομηνία είτε αυτή συμβαίνει σε χειμερινές είτε σε θερινές συνθήκες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook Κάντε τα σχόλιά σας στο pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό