Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο Ο.Ε.Γ.Α

0 σχόλια
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξήχθη εχθές στο ξενοδοχείο Θράκη Παλλάς η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο ΟΕΓΑ με τίτλο «Bελτίωση και προώθηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών, που δραστηριοποιούνται στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα της γυμναστικής».
Εξειδικευμένοι επιστήμονες από τους χώρους της Ορθοπεδικής Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Διατροφολογίας καθώς και διασώστες-πληρώματα του ΕΚΑΒ μίλησαν για περίπου δυο ώρες προσφέροντας στους γονείς, προπονητές και αθλητές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, σημαντικότατες πληροφορίες αλλά και τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην προώθηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών, που δραστηριοποιούνται στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα της γυμναστικής.
Συγκεκριμένα, η χειρούργος ορθοπεδικός κα Μπαμπουρδά-Πασχάλη Ελένη μίλησε για τη σωματική ανάπτυξη των αθλούμενων παιδιών κατά την περίοδο της προ-εφηβείας και εφηβείας, καταρρίπτοντας με βάση τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, έναν από τους μεγαλύτερους ίσως μύθους που αφορούν στο άθλημα, την υποτιθέμενη δηλαδή μειωμένη ανάπτυξη του ύψους των αθλητών της ενόργανης.
Στη συνέχεια ο κ. Τάκας Άκης, διαιτολόγος-διατροφολόγος με ειδίκευση στη διατροφή αθλητών και ασκουμένων, μίλησε για τη σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής των αθλητών της ενόργανης και εξήγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα ποια θα πρέπει να είναι αυτή, προκειμένου οι αθλητές να αποκτήσουν μια ισορροπημένη σωματική, ψυχική και πνευματική κατάσταση που θα τονώνει και θα ενισχύει τόσο την προπονητική όσο και την αγωνιστική τους επίδοση.
Εν συνεχεία, το λόγο πήρε η κα Κασαπίδου Ζωή ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Έβρου, και η οποία ανέλυσε τον πολύτιμο ρόλο των γονέων κυρίως σε σχέση με τη διαχείριση του άγχους και της επίδοση των αθλητών-τριών της ενόργανης.
Τέλος, η κα Κωνσταντινίδου Στεφανία διασώστης-πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και ο κος Μπένος Διαμαντής διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και εκπαιδευτής, μίλησαν για τη σημαντικότητα της γνώσης και της σωστής εφαρμογής των πρώτων βοηθειών, αλλά και τις απαραίτητες γνώσεις που θα πρέπει όλοι να έχουμε για την αντιμετώπιση των τραυματισμών και των ατυχημάτων, τόσο μέσα στο γυμναστήριο όσο και έξω από αυτό.

Τις ομιλίες ακολούθησαν οι απαντήσεις των ειδικών πάνω σε ερωτήματα των γονέων και των προπονητών.

Ο ΟΕΓΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους προαναφερθέντες επιστήμονες για την πολύτιμη συμμετοχή τους και όλους όσοι παραβρέθηκαν στην σημαντική αυτή εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό