«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης παρά τη μείωση και την ώρα που το κρύο «σφίγγει» στη Θράκη

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Παρά τη μεγάλη πτώση που σημειώνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ύψους 23,6%, σύμφωνα με τον πίνακα του ΠΟΠΕΚ και συγκριτικά με τις τιμές λιανικής στα κράτη της ΕΕ, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο.
Η χώρα, αν και βρίσκεται στην τρίτη θέση στον πίνακα μεταβολής της μέσης τιμής με ποσοστό -23,6%, με τη Λιθουανία δεύτερη με 25,1% και την Ιρλανδία να προπορεύεται με πτώση 30%, παρ' όλα αυτά η τιμή στην Ελλάδα παραμένει «τσουχτερή» σε σχέση με την πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή λιανικής στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 0,977 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι κόστιζε 1,279 ευρώ, δηλαδή μία διαφορά της τάξεως των 0,302 ευρώ.

Το γεγονός κατατάσσει την Ελλάδα στην όγδοη θέση των χωρών της ΕΕ με το πιο ακριβό πετρέλαιο, κάτι που συνομολογεί και η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης στην ΕΕ που δεν ξεπερνά τα 0,741 ευρώ ανά λίτρο.

Την πιο χαμηλή τιμή πετρελαίου στην Ευρώπη κατέχει το Λουξεμβούργο, καθώς αυτή είναι μόλις 0,586 ευρώ ανά λίτρο.

Τέλος, ραγδαία είναι και η πτώση του αργού πετρελαίου (BRENT), αφού η μεταβολή που σημειώνει είναι της τάξεως του -44,7%.
 eleftherovima.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 
Support : | Panos Thrakiotis |
Copyright © 2011. Τhrakiotis.com - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by Blogger