Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Γεροντόπουλος: Να υπάρxει κοινοτική αλληλεγγύη στις χώρες που σηκώνουν το κύριο «βάρος» της μετανάστευσης

0 σχόλια

 
Την ανάγκη να υπάρξει κοινοτική αλληλεγγύη προς τις χώρες που σηκώνουν το κύριο «βάρος» της παράνομης μετανάστευσης, όπως η Ελλάδα, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την παρέμβαση του στο Συμβούλιο Υπουργών Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται πιο στενή συνεργασία όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την παράνομη μετανάστευση. Στις εργασίες του Συμβουλίου συζητήθηκαν επίσης η αναπτυξιακή συνεργασία των χωρών της Ε.Ε για την μετά το 2015 περίοδο, η ισότητα των φύλων και η εξέλιξη της επιδημίας του ιού Έμπολα.
Για το θέμα της μετανάστευσης ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε:  «Η Ελλάδα θεωρεί ότι η ενσωμάτωση της μετανάστευσης στις εξωτερικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή. Επισημαίνουμε τις αρνητικές πτυχές ιδιαίτερα της μη νόμιμης μετανάστευσης, τα γενεσιουργά αίτια της οποίας θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ενισχύοντας την αναπτυξιακή συνεργασία με τις χώρες προέλευσης τους.
Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο ευαίσθητο νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις μιας διευρυνόμενης μαζικής και μη νόμιμης μετανάστευσης, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία. Γι’ αυτό και προτάσσουμε την κοινοτική συνεργασία και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων που προκύπτουν».

Για το θέμα της αναπτυξιακής συνεργασίας ο Έλληνας Υφυπουργός επεσήμανε: «Προσβλέπουμε στην περαιτέρω  διαμόρφωση μιας ενιαίας στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην καθοριστική της επιρροή κατά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς φορείς, για τον καθορισμό της Αναπτυξιακής Ατζέντας μετά το 2015. Η Ελλάδα συμμερίζεται την άποψη για χρησιμοποίηση όλων των πιθανών διαθέσιμων πόρων για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης. Κρατικών και ιδιωτικών, διεθνών και εγχώριων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό