Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Παρουσίαση βιβλίου "Η ιστορία της γενεάς Λιανίδη.Από τη Σάντα του Πόντου στην Ελλάδα".

0 σχόλια
Παρουσίαση βιβλίου "Η ιστορία της γενεάς Λιανίδη.Από τη Σάντα του Πόντου στην Ελλάδα". 
Μια μέρα ξεκίνησα να καταγράφω με μολύβι το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας της μητέρας μου σε μία κόλλα χαρτί, με κύριο πληροφορητή τη μητέρα μου, Δέσποινα Λιανίδου.

Ο συγγενής μας Παντελής Σοφιανός, επίτιμος πρόεδρος των Σανταίων Θεσσαλονίκης.
Λίγο καιρό μετά, μαζί με την ξαδέρφη μου Αλεξάνδρα Γκουλιάμα αρχίσαμε να συμπληρώνουμε το γενεαλογικό δέντρο όλων των οικογενειών της γενεάς Λιανίδη. Ύστερα σκεφτήκαμε να γράψουμε και λίγα πράγματα για τον κάθε πρόγονό μας και να υπάρχει έτσι ένα συνοδευτικό βιβλιαράκι 40-50 σελίδων μαζί με την εκτύπωση του γενεαλογικού δέντρου. Στην πορεία όμως οι πληροφορίες έρχονταν σαν βροχή και η έρευνα σε βάθος χρόνου τελεσφόρησε και αισίως φτάσαμε στην δεκαετία του 1820, διακόσια χρόνια πίσω! 
Στο τέλος, το ....συνοδευτικό βιβλιαράκι έγινε κανονικό βιβλίο 282 σελίδων μέσα στο οποίο καταχωρήθηκαν όλα τα γενεαλογικά δέντρα, πληροφορίες για τους προγόνους μας, πολλές φωτογραφίες αλλά και πλήθος ιστορικών στοιχείων για τη Σάντα και τον ποντιακό ελληνισμό, την προσφυγιά της δεκαετίας του 1920 καθώς και πολλές πληροφορίες για το Τυχερό Έβρου, την Αλεξανδρούπολη και γενικά τη Θράκη.
Έτσι, αποφασίσαμε και μαζέψαμε όλο το σόι στο πανέμορφο και ανακαινισμένο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης και στις 7.12.2014 παρουσιάσαμε το βιβλίο μας σε συγγενείς και φίλους!
Το βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται πωλείται στο βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη στην Αλεξανδρούπολη (Αδριανουπόλεως 4 και Καβύρη), στο Τυχερό στο κατάστημα του αδερφού μου Φώτη Δαλάτση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε μαζί μου με μήνυμα.
Υ.Γ. Καταγράψτε τις ρίζες της οικογένειάς σας, όσο είναι καιρός. Κρατήστε το γενεαλογικό δέντρο και παραδώστε το στα παιδιά σας.
Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια οι πληροφορίες χάνονται και η λήθη σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Με τον θείο Γιάννη Λιανίδη, που βοήθησε αφάνταστα και στη συγγραφή του βιβλίου και στην παρουσίαση! Τον ευχαριστούμε και πάλι
Τελικά ο χώρος του ιστορικού μουσείου και οι 140 καρέκλες του αποδείχθηκε μικρός καθώς υπήρξαν και αρκετοί όρθιοι. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό