Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Γεροντόπουλος: Η ελληνική ναυτιλία βοηθάει στην μεταφορά προϊόντων στις περίκλειστες χώρες

0 σχόλια
Την σημαντική συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας  στην μεταφορά προϊόντων προς τις περίκλειστες χώρες, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, μιλώντας στην 2η Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες που διεξάγεται στην Βιέννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Μπαν Γκι Μουν και περίπου 1.000 εκπροσώπων από 90 χώρες,
Αρχικά ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: «Θέλω να επισημάνω ότι χάρη στην εφαρμογή του προγράμματος δραστηριοτήτων της πρώτης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Περίκλειστες Αναπτυσσόμενες Χώρες, τα τελευταία 10 χρόνια πολλές από αυτές βελτίωσαν το μακροοικονομικό τους περιβάλλον και μετατράπηκαν σε ελκυστικούς προορισμούς για ξένους επενδυτές.
Παρ’ όλα αυτά, οι συγκεκριμένες χώρες εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ των φτωχότερων από πλευράς ανάπτυξης κρατών. Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα θεωρεί πολλές εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων του Αφγανιστάν, της Αρμενίας, της Μολδαβίας και της Αιθιοπίας, ως χώρες προτεραιότητας.
Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει υπέρμαχος της αναπτυξιακής ατζέντας. Εστιάζει ειδικότερα στην εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης που αποφασίστηκε από το πρώτο συνέδριο, ως μέσο για να αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες αδυναμίες των περίκλειστων κρατών.
Θέλω επίσης να τονίσω, ότι η Ελλάδα με τη ναυτιλία της βοηθάει σημαντικά στην μεταφορά προϊόντων σε πολλές από τις περίκλειστες χώρες όλου του κόσμου. Η χώρα μας προτείνει ένα δημιουργικό μείγμα διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων και των εγχώριων πηγών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να υπογραμμίσουμε την σημασία και συμβολή του ιδιωτικού τομέα.
Περιμένουμε λοιπόν από την παρούσα διάσκεψη, να αποφέρει αποτελεσματικές πολιτικές σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στους τομείς του διεθνούς εμπορίου, της διακίνησης αγαθών, της ενεργειακής αυτονομίας και της ανάπτυξης των επικοινωνιών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό