Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν 25 δρομείς του Μαραθωνίου

0 σχόλια
Τουλάχιστον 25 δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο μεταφέρθηκαν στην εφημερία του «Ευαγγελισμού», με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου κυρίως για τους νέους - και όχι μόνον - αθλητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καρδιολόγος και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, η πρόληψη ξεκινά από τον οδοντιατρικό έλεγχο που είναι εντελώς ανύπαρκτος, τον έλεγχο καρδιάς, όρασης, ακοής, σπονδυλικής στήλης κλπ

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ειδικά η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες απαιτεί πιο συχνή εξέταση, ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την ένταση του αθλήματος, ενώ για σχολικό αθλητισμό, είναι αρκετός ο έλεγχος κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Με τον απλό έλεγχο μπορούν να διαγνωσθούν απλές καρδιακές παθήσεις που είναι εν δυνάμει επικίνδυνες, όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι παραπάνω εξετάσεις πρέπει, να παρέχονται δωρεάν στη νέα γενιά από ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες σχολικής υγιεινής. 

»Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων και των οικογενειών τους πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, είναι και ο βασικότερος λόγος που έχουμε τραγικά συμβάντα σε σχολεία και γήπεδα», καταλήγει ο κ. Σιώρας.

.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό