thrakiotis.com: Συγχαρητήρια επιστολή ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στην Εβρίτισσα που αναδείχθηκε «Mάνατζερ της χρονιάς» στη Γερμανία

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ...PanoS ThrakiotiS

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Live streaming

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συγχαρητήρια επιστολή ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στην Εβρίτισσα που αναδείχθηκε «Mάνατζερ της χρονιάς» στη Γερμανία

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην κυρία Βιργινία Green-Γιοβανούδη, η οποία αναδείχθηκε «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στην Γερμανία, από τον πολυεθνικό όμιλο πιστοποίησης TUVNord. Η Ελληνίδα επιχειρηματίας κατάγεται από το νομό Έβρου και συγκεκριμένα το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, απ’ όπου αφού τελείωσε  στα 18 της χρόνια  το εξατάξιο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, έφυγε για σπουδές στη Γερμανία όπου και ζει και εργάζεται πλέον.
Στην επιστολή του ο κ.Γεροντόπουλος αναφέρει: «Αγαπητή κυρία Γιοβανούδη. Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια ως Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, για την  βράβευσή σας ως «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014» στην Γερμανία, από τον πολυεθνικό όμιλο πιστοποίησης TUVNord. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς σας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της προώθησης καινοτόμων ιδεών, με την ιδιότητά σας ως Προέδρου  της Επιτροπής Καινοτομίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Αμβούργου.
  Για την άξια αυτή βράβευσή σας, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι συμπατριώτες από τον Νομό Έβρου και οι συντοπίτες σας από το χωριό Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, τόπο καταγωγής σας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.
   Θέλω ιδιαίτερα να σταθώ στην επιτυχημένη πρωτοβουλία σας για την πρόσληψη και μετεκπαίδευση μεγάλου αριθμού αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων, μέσα από την οποία δίδεται η δυνατότητα στους νέους μας να αναπτύξουν τις εξαιρετικές δεξιότητές τους.
    Η βράβευσή σας και οι επαγγελματικές πρωτοβουλίες σας αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, μέσα από την σκληρή δουλειά, την επιμονή, το ήθος, την οξυδέρκεια και την συνέπειά τους, διεκδικούν και κατακτούν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν.
   Εύχομαι ολόψυχα  υγεία, δύναμη και επιτυχίες και το μέλλον να σας επιφυλάσσει και άλλες διακρίσεις».
                           Ποια είναι η Εβρίτισσα Βιργινία Γιοβανούδη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, όπου και μένουν σήμερα οι γονείς της. Τελείωσε το Γυμνάσιο στο Διδυμότειχο και στα 18 της χρόνια βρέθηκε στο Ντόρτμουντ ως φοιτήτρια, αφού οι γονείς της ήταν εκεί μετανάστες. Σπούδασε χημικός-μηχανικός, έκανε διδακτορικό στο Αμβούργο και σχεδόν αμέσως έπιασε δουλειά σε μια πολυεθνική εταιρεία. Με τον Γερμανοσκωτσέζο σύζυγό της, Βόλφγκανγκ Γκριν, ίδρυσαν στο Αμβούργο την GreenEngineering που δραστηριοποιούνταν στις τεχνικές μελέτες για χημικές, πετροχημικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες.
Στα πέντε καταστήματα της ENCOS GmbH απασχολούνται 150 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι 25 είναι Έλληνες. «Οι  Έλληνες συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά δραστήριοι, πολύ εργατικοί. Δεν υπολείπονται σε κάτι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και αυτό είναι κάτι που τονίζω συνεχώς στους Γερμανούς, από την αρχή της κρίσης και παλιότερα», λέει η καλύτερη μάνατζερ του 2014.
   Η ίδια όμως σήμερα έχει «κατακτήσει» όλο τον κόσμο έχοντας ορμητήριο το Αμβούργο, με άλλα τέσσερα υποκαταστήματα της εταιρείας της σε Γερμανία και Ελλάδα. Η Βιργινία Γκριν (διατηρεί το επώνυμο του αείμνηστου συζύγου της) είναι εδώ και λίγες μέρες η «Μάνατζερ της χρονιάς για το 2014 σε όλο τον κόσμο». Τον τίτλο της απένειμε ο κολοσσιαίος πολυεθνικός όμιλος TUV Nord, που απασχολεί πάνω από 10.000 μόνιμους υπαλλήλους και άλλους τόσους συνεργάτες, σε 70 χώρες παγκοσμίως.

«Η ζωή και η καριέρα μου είναι εδώ και χρόνια στη Γερμανία, η καρδιά μου όμως βρίσκεται στην Ελλάδα και θέλω να πω πόσο Ελληνίδα νιώθω», ήταν μια από τις πρώτες της δηλώσεις.
 Στην Ελλάδα βρίσκεται τουλάχιστον 7-8 φορές τον χρόνο. Διαθέτει σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, πρώην ακόλουθο Τύπου, Σταύρο Σταθουλόπουλο, έχουν καλούς φίλους και στις δύο πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε ζουν και τα δύο αδέρφια της, ο Πασχάλης Γιοβανούδης, που είναι διευθυντής στο υποκατάστημα της ENCOS Hellas και η Ολυμπία, βιολόγος και δασκάλα, παντρεμένη με τον επίσης εβρίτη (από το χωριό Βρυσικά Διδυμοτείχου) Χρήστο Γκροζούδη, ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων «Αριστοτέλειο Κολλέγιο» στη Θεσσαλονίκη.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ'ΝΕΑ