ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

«Ρύθμιση θεμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας λεκάνης απορροής ποταμού Έβρου σε συνάντηση εργασίας με το ΥΠΟΜΕΔΙ».

Μετά από Τεχνική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2014, παρουσία του Γεν. Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κου Σιμόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κας Κοσμίδου, γενικών διευθυντών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία μας πριν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοιλάδα του Έβρου, αλλά και γενικότερα για την αντιπλημμυρική προστασία-θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθώς επίσης και των απαραίτητων διευκρινήσεων εφαρμογής του Π.Δ. 109/2014 και του γεγονότος ότι είχαν λήξει οι προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας,  συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με ποσό 8.000.000,00€, μέσω ειδικής διάταξης από την ΣΑΕ 072/1 του Π.Δ.Ε. του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.
          Λόγω της παρούσης κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από έντονα αντιπλημμυρικά φαινόμενα, θα μεταβιβαστεί άμεσα εκ των ανωτέρω 8.000.000,00€, ποσού 900.000,00€ για επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων, ενίσχυσης-συντήρησης-βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμό της κοίτης ποταμών κ.λ.π. κατά την διάρκεια των φαινομένων και αμέσως μετά.
          Επίσης, δρομολογήθηκαν διορθώσεις στη διαχείριση των ζητημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής ποταμού Έβρου, καθώς επίσης και παράταση της προγραμματικής σύμβασης.
          Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Καλύπτουμε κάποιες γκρίζες ζώνες στη διαχείριση των πλημμυρικών ζητημάτων και αποκτούμε σχετική ευελιξία. Υπάρχουν και πάλι αρκετά ζητήματα».

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 
Support : | Panos Thrakiotis |
Copyright © 2011. Τhrakiotis.com - All Rights Reserved
Template Created by Published by
Proudly powered by Blogger