Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

0 σχόλια
«Ρύθμιση θεμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας λεκάνης απορροής ποταμού Έβρου σε συνάντηση εργασίας με το ΥΠΟΜΕΔΙ».

Μετά από Τεχνική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2014, παρουσία του Γεν. Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κου Σιμόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κας Κοσμίδου, γενικών διευθυντών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία μας πριν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοιλάδα του Έβρου, αλλά και γενικότερα για την αντιπλημμυρική προστασία-θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθώς επίσης και των απαραίτητων διευκρινήσεων εφαρμογής του Π.Δ. 109/2014 και του γεγονότος ότι είχαν λήξει οι προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας,  συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με ποσό 8.000.000,00€, μέσω ειδικής διάταξης από την ΣΑΕ 072/1 του Π.Δ.Ε. του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.
          Λόγω της παρούσης κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από έντονα αντιπλημμυρικά φαινόμενα, θα μεταβιβαστεί άμεσα εκ των ανωτέρω 8.000.000,00€, ποσού 900.000,00€ για επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων, ενίσχυσης-συντήρησης-βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμό της κοίτης ποταμών κ.λ.π. κατά την διάρκεια των φαινομένων και αμέσως μετά.
          Επίσης, δρομολογήθηκαν διορθώσεις στη διαχείριση των ζητημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής ποταμού Έβρου, καθώς επίσης και παράταση της προγραμματικής σύμβασης.
          Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Καλύπτουμε κάποιες γκρίζες ζώνες στη διαχείριση των πλημμυρικών ζητημάτων και αποκτούμε σχετική ευελιξία. Υπάρχουν και πάλι αρκετά ζητήματα».

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό