Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Διενέργεια Ελέγχων από την ΠΑΜ-Θ στο ψωμί

0 σχόλια
«Διενέργεια Ελέγχων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για εισαγωγή ψωμιού από Βουλγαρία»

Σε συνέχεια του από 1/10/2014 δελτίου τύπου που εκδώσαμε με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε ψωμί προερχόμενο από τη Βουλγαρία, ενημερώνουμε τους πολίτες της Περιφέρειάς μας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη.
     Τα δείγματα που είχαν ληφθεί την πρώτη Οκτωβρίου, είχαν αποσταλεί αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους,  ελέγχθηκαν από 2 έως 10 Οκτωβρίου και βρέθηκαν κανονικά ως προς τις παραμέτρους που εξετάστηκαν  σύμφωνα με τον  Καν. 1332/2008 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και τον Κ.Τ.Π.
    Όσον αφορά την ουσία «σταχτίνη» που αναφερόταν στα δημοσιεύματα, το Γενικό Χημείο του Κράτους εγγράφως (30/039/4859/2014/13-10-2014 έγγραφο) μας ενημερώνει, ότι δεν υπάρχει χημική ένωση με συστηματική ή εμπειρική ονομασία «σταχτίνη» και γίνεται έρευνα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, προκειμένου να διαλευκανθεί η ταυτότητα της εν λόγω ουσίας που αναφέρεται ως «σταχτίνη» και να εξεταστεί τόσο η παρουσία της σε αρτοσκευάσματα όσο και η πιθανή επικινδυνότητά της.

  Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένο για θεσμικούς και μη φορείς της Περιοχής μας, να είναι περισσότερο προσεκτικοί σε ανακοινώσεις, δημοσιεύματα, κ.λ.π. που αφορούν στη Δημόσια υγεία προκειμένου να μη δημιουργείται αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες αλλά και εσφαλμένη εικόνα για την Περιοχή μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό