Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Τις ελληνικές εκκλησίες σε Βραίλα και Γαλάτσι επισκέφθηκε ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος

0 σχόλια
Τις ελληνικές εκκλησίες σε Βραίλα και Γαλάτσι επισκέφθηκε ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος
Τους ελληνικούς Ιερούς Ναούς στις πόλεις Βραίλα και Γαλάτσι, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, κατά το διήμερο ταξίδι του στην Ρουμανία.
Στην Βραίλα, ο κ.Γεροντόπουλος ξεναγήθηκε στον ελληνικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία μάλιστα και του δημάρχου της πόλης κ.Αουρέλ Σιμιονέσκου, αλλά και πολλών ομογενών μας. Πρόκειται για ναό που έχτισαν στα τέλη του 19ου αιώνα οι συμπατριώτες μας οι οποίοι έμεναν στην ρουμανική πόλη και είχαν σημαντική οικονομική επιφάνεια, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο Γαλάτσι και επισκέφθηκε τον επίσης ελληνική Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, παρουσία του αντιδημάρχου της πόλης και πολλών Ελλήνων. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιγραφές που υπάρχουν μέσα στο ναό, αλλά και εκείνη που βρίσκεται έξω από αυτόν και αναφέρεται στην μνήμη των 15 ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Γαλάτσι σε συγκρούσεις με την τουρκική φρουρά της πόλης.

Τέλος, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στο νεκροταφείο του Γαλατσίου και απότισε φόρο τιμής αφήνοντας λίγα λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των ηρώων Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό