Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

"Μαϊμού" μάνατζερς ψάχνουν θύματα ποδοσφαιριστές!!!

0 σχόλια
Επιμέλεια: Λευτέρης Κοντούρης
Το φαινόμενο των "μαϊμού" ατζέντηδων έχει εξαπλωθεί στο ποδόσφαιρο, με το περιστατικό του Αγκουαζί του Ατρόμητου και την προσπάθεια να χαλάσει η μεταγραφή του στους Περιστεριώτες από... αγνώστους να το φέρνει και στην χώρα μας. Για το λόγο αυτό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) εξέδωσε προειδοποίηση προς όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να προσέχουν την προσέγγιση από ψεύτικους ατζέντηδες που προσποιούνται βρίσκονται σε επαφές με διάφορες ομάδες.
Εννοείται πως ο μοναδικός στόχος είναι η εξαπάτηση του εκάστοτε παίκτη και το οικονομικό κέρδος μόνο της δικής τους πλευράς και όχι του ποδοσφαιριστή, που το μέλλον παραμένει αβέβαιο.
Η πρώτη επαφή, η εξαιρετική προσφορά και τα πλαστά χαρτιά
Η πρακτική πάντα είναι η ίδια. Ο υποτιθέμενος ατζέντης έρχεται σε επικοινωνία με το… θύμα του τηλεφωνικώς ή μέσα από τα social media (facebook, twitter). Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά για επαφή με ομάδα από το εξωτερικό που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του παίκτη και ακολουθεί η παρουσίαση της πρότασης (είναι πολύ δελεαστική στο οικονομικό σκέλος) με επίσημα έγγραφα.
Φυσικά, τα έγγραφα είναι πλαστά, αλλά ο ποδοσφαιριστής παρόλο που του παρέχεται η δυνατότητα για έλεγχο της προσφοράς δεν κάνει κάτι τέτοιο είτε λόγω της εξαιρετική πρότασης στο θέμα των χρημάτων είτε λόγω της λήξης της μεταγραφικής περιόδου.
Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης της μεταγραφής ο υποτιθέμενος μάνατζερ ζητά από τον παίκτη την μεταφορά ενός συγκεκριμένου ποσού σε κάποιο λογαριασμό για "υποχρεωτικές δαπάνες" (έξοδα ταξιδιού, άδεια εργασίας, διάφορους φόρους).
Μπορεί ο υποτιθέμενος μάνατζερ να υπόσχεται στον ποδοσφαιριστή ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται.
Αντίθετα, ο "ατζέντης" είτε θα εξαφανιστεί με τα χρήματα που πήρε και ο παίκτης θα μείνει στο κενό είτε θα έρθει σε νέα επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή για την καταβολή ενός νέου ποσού λόγω "απροσδόκητου πρόσθετου κόστους" και θα εξαφανιστεί αργότερα.
Προσοχή και έλεγχος πριν οποιαδήποτε κίνηση
Βλέποντας αρκετά περιστατικά με απάτες κατά ποδοσφαιριστών, κυρίως στη Νότια Αμερική, η FIFPro προειδοποιεί τους παίκτες και όλες τις ενώσεις, δίνοντας τις εξής συμβουλές:
1. Οταν υπάρχει επαφή με άγνωστο άτομο, που υποστηρίζει ότι είναι ατζέντης και συνεργάζεται με κάποια ομάδα, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να συλλέγουν όσες παραπάνω πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο από την χώρα στην οποία εργάζεται ή από την FIFPro.
2. Να μην γίνεται ποτέ μεταφορά χρημάτων! Οποιος σύλλογος ενδιαφέρεται για κάποιων παίκτη καλύπτει όλα τα βασικά έξοδα, μέχρι ο ποδοσφαιριστής υπογράψει το συμβόλαιό του.
Τέλος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών ζητά απ’ όσους έχουν πέσει θύματα ατόμων που χρησιμοποίησαν τις συγκεκριμένες πρακτικές να επικοινωνήσουν μαζί της και να αναδείξουν το θέμα, προκειμένου στο μέλλον να προστατευτούν όσοι παραπάνω συνάδελφοί τους γίνεται, αλλά και το ίδιο το άθλημα.
πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό