Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

0 σχόλια
ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ».
               
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεώργιου Παυλίδη στην Κομοτηνή, με αφορμή την υποβολή μέχρι τις 30-9-2014 των στοιχείων του προκαταρκτικού φακέλου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να ανακηρυχθεί ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων Καβάλας της Περιφέρειάς μας ως τόπος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, η κ. Μαρία Νικολαΐδου - Πατέρα και η κ. Δήμητρα Μαλαμίδου από την ΙΗ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποστήριξη της υποψηφιότητας στα όργανα της UNESCO.
Σχετικά ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Θα υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα των Φιλίππων να ενταχθούν στη ΜΟΝΙΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ  ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO. Το αξίζει και το δικαιούται. Παρά την οποιαδήποτε ανταγωνιστική διαδικασία είναι φανερό ότι ο χώρος αυτός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις γιατί:
α) συνδέεται βαθιά με την ελληνική ιστορία και κυρίως της Μακεδονικής εποχής
β)  είναι ο τόπος που συνδέεται με την καθοριστική μάχη των Φιλίππων που έκρινε το μέλλον και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το έτος 42 π.Χ.
γ)   είναι ο τόπος όπου ιδρύθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη και έγινε η βάφτιση της  πρώτης χριστιανής από τον Απόστολο Παύλο, όπου επίσης υπάρχει και η φυλακή του.

Η συνδρομή μας θα είναι η μέγιστη δυνατή και σε επίπεδο ενεργοποίησης των φορέων και σε επίπεδο όποιας τεχνικής υποστήριξης απαιτηθεί γιατί αυτή είναι  η θέση του συνόλου της κοινωνίας της Περιφέρειάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό