latest Post

Α ΕΒΡΟΥ

Η Δόξα δεν είναι το «μαγαζάκι» κανενός

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου θα γίνει το απόγευμα (6μμ) η γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής Δόξας. Ίσως είναι η πλέον κρίσιμη συνέλευση της τελευταίας πενταετίας καθώς η ομάδα βρίσκεται σε μια άκρως οριακή κατάσταση.
Με ταμείο άδειο που απαγορεύει την δυνατότητα ενίσχυσης του ρόστερ, με μια διοίκηση απαξιωμένη, όπου αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές είναι αδύνατον να εξασφαλίσει την συσπείρωση και την στήριξη του κόσμου, που στην συγκεκριμένη φάση θα μεταφραστεί σε έσοδα από εισιτήρια και διαφημίσεις, η ανάγκη μιας γενικής συνέλευσης που θα φέρει αποτέλεσμα είναι κίνηση επιβίωσης για την δραμινή ομάδα.
Χωρίς αποκλεισμούς όλοι οι δραμινοί πρέπει να στηρίξουν την ομάδα. Τα πρόσωπα είναι όλα αναλώσιμα, όμως η ομάδα είναι η σταθερή αξία που πρέπει να κρατηθεί όρθια, σε κόντρα αυτών που θέλησαν να την φτάσουν στα όρια της καταστροφής.
Με ηρεμία και πολιτισμό, χωρίς ακρότητες, πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις και να παρθούν αποφάσεις ωφέλιμες για την ομάδα.
-Οι παρασκηνιακές κινήσεις δίνουν το στίγμα της δημιουργίας ενός νέου σχήματος που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα. Ωστόσο το καλύτερο θα ήταν αυτό το σχήμα που θα επωμιστεί το βάρος να έχει και τις αντίστοιχες διοικητικές αρμοδιότητες. Γεγονός που επιβάλλει την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος της ερασιτεχνικής σε εύλογα σύντομο χρονικό διάστημα.
-Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένεται το αν θα υπάρξει κάποια νέα και φυσικά καταλυτικής σημασίας παρουσία των ανθρώπων που λέχθηκε ότι βρίσκονται μέσα στην προχθεσινή κίνηση Καπακτσόγλου. Μια δυναμική παρουσία θα επιβεβαιώσει την σοβαρότητα των προθέσεων που σε άλλη περίπτωση θα φανερώνει αυτοαναίρεση. Εφόσον στα πλάνα της κίνησης συμπεριλαμβάνεται και η εκδοχή της τρίτης κατηγορίας όλα ευνοούν την εμφάνιση ενός δυναμικού διοικητικού σχήματος που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας.
Ενημέρωση για τα οικονομικά
Από εκεί και πέρα, πάνω από βήμα το σώμα των μελών της ερασιτεχνικής θα πρέπει επιτέλους να λάβει μια ξεκάθαρη ενημέρωση με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες.
Πρέπει να γίνουν γνωστά τα χρέη με τα οποία μπαίνει στην ιστορία η ερασιτεχνική. Χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες χρήσεις και λέγεται ότι κυμαίνονται γύρω στα 150 χιλιάρικα από οφειλές σε εφορία, ΔΕΗ, εργολάβους και ότι άλλο. Όπως παράλληλα να γίνει ενημέρωση και για το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ από τις εργασίες στο γήπεδο με το οποίο αναμένεται να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων.
Βασικά πράγματα που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να γίνουν για τον κόσμο της ομάδας, από αυτούς που διαχειρίζονται τις υποθέσεις της «μητρικής» Δόξας, καθώς πρέπει να ξέρει την πραγματική εικόνα των χρεών που θα προστεθούν στο προϋπολογισμό της νέας χρονιάς τα οποία όπως ακούγεται αγγίζουν τα 260 χιλιάρικα. Βέβαια αυτό είναι ένα νούμερο που παραπέμπει σε πρόθεση πρωταθλητισμού και κάτι τέτοιο ακούγεται το λιγότερο εξωπραγματικό!
Η Δόξα δεν είναι το «μαγαζάκι» κανενός…
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, κάποιοι από την διοίκηση της ερασιτεχνικής, όχι όλοι γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται, αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν την ερασιτεχνική νοοτροπία και τις ελάχιστες διοικητικές ικανότητες τους.
Η Δόξα προετοιμάζεται για να ξεκινήσει σε δύο μέρες στο νέο πρωτάθλημα. Δημιουργήσανε μια ομάδα χωρίς πλάνο, κυριολεκτικά στο πόδι και την τελευταία στιγμή, όπου μάλιστα επέτρεψαν την παρουσία σε ανθρώπους χωρίς καμιά αρμοδιότητα και λόγο ύπαρξης στην συγκεκριμένη θέση και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Έτσι με την προχειρότητα τους και τον τρόπο που λειτούργησαν κατάφεραν να δώσουν στον καθένα την δυνατότητα να λέει ότι αρνητικό θέλει.
Προσλάβανε ένα προπονητή χωρίς ποτέ μέχρι τώρα να τον παρουσιάσουνε.
Πήρανε παίκτες και κανείς δεν ξέρει αυτή την στιγμή ποιο ακριβώς είναι το ρόστερ της Δόξας. Ποιοι θα είναι αυτοί που θα αγωνίζονται την Κυριακή αφού στην κατηγορία αυτή οι φανέλες δεν γράφουν ονόματα.
Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι βρίσκονται στην Δόξα Δράμας με ότι αυτό συνεπάγεται για το πώς πρέπει να λειτουργούν. Η Δόξα ακόμη και στην τρίτη κατηγορία που την πήγανε ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ μια μεγάλη ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν θέλουν να βρίσκονται πάνω σε αυτό το άρμα, πρέπει να λειτουργούν ανάλογα!
Εδώ λοιπόν … «ο κάμπος καίγεται» και κάποιοι ΦΩΣΤΗΡΕΣ ερασιτέχνες αποφάσισαν ότι τους ενοχλεί η παρουσία των δημοσιογράφων στην προπόνηση της ομάδας.
Έγινε γνωστό ότι ο προπονητής Μιχάλης Τσοκακτσίδης ζήτησε να γίνονται οι προπονήσεις χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι λόγοι προφανείς καθώς οι συνθήκες και τα δεδομένα δουλειάς που του προσφέρουν είναι ήδη τραγικά. Σίγουρα η αναζήτηση ηρεμίας είναι ένας κυρίαρχος στόχος του, προκειμένου να κάνει απερίσπαστα την δουλειά του.
Να δεχθούμε με απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που γίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι θα ήθελαν να εκφράσουν ένα έντονο παράπονο για τα όσα συμβαίνουν και θα επέλεγαν –κάκιστα- να το κάνουν την ώρα που η ομάδα παλεύει να ορθοποδήσει και να σταθεί με αξιοπρέπεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο την Κυριακή.
Να δεχθούμε ότι η παρουσία κάποιων γονέων, από τους αρκετούς νεαρούς παίκτες που μαζεύτηκαν μέχρι τώρα, που λαχταρούν να δουν τα παιδιά τους την ώρα που κάνουν προπόνηση, θα «μπλοκάρει» κάποια από αυτά και δεν θα είναι σωστά συγκεντρωμένα στην δουλειά τους, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει.
Να δεχθούμε επίσης –όσο και φαντάζει αστείο- ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούσαν να αποκομίσουν πληροφορίες για λογαριασμό των αντιπάλων σε ότι αφορά την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας.
Φυσικά όλα αυτά μόνο για αυτό το μικρό διάστημα των λίγων ημερών πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Όμως είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι μέσα σε όλα αυτά η απόφαση να απαγορευτεί η είσοδος στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την προπόνηση θα μπορούσε να έχει κάπου αντίκρισμα.
Λέγεται από τους ειδικούς γιατρούς ότι ο κάθε άνθρωπος δείχνει την ποιότητα και τον αληθινό του εαυτό όταν του δοθεί κάποια εξουσία! Μοιραία λοιπόν από κάποια τέτοια γεγονότα αποκαλύπτεται ο ερασιτεχνισμός, η απώλεια της ψυχραιμίας και η αδυναμία να διοικήσουν σωστά, των «στρατηγών» της σημερινής διοίκησης και των ανθρώπων που συμβουλευτικά ή δορυφορικά βρίσκονται κοντά τους.
Τα … «κρατικά μυστικά» που ζυμώνονταν μέσα στην προπόνηση, θα αποκαλυφθούν την Κυριακή γιατί δυστυχώς για αυτούς εκεί οι πόρτες από το …μαγαζάκι τους –όπως ήθελαν να μετατρέψουν την ομάδα- θα είναι υποχρεωτικά ανοιχτές !!!
-Ένας νέος διαιτητής από την Πέλλα ο Φωτιάς ορίστηκε να διαιτητεύσει τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Εβρο Σουφλίου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

About PANOS THRAKIOTIS

PANOS THRAKIOTIS
Recommended Posts × +

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Φανταστικό γκολ