latest Post

Α ΕΒΡΟΥ

Αγώνα δρόμου η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Μια συνέντευξη τύπου με την παρουσία διακεκριμένων ανθρώπων της κοινωνίας των δοξαίων, δόθηκε σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Δράμας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Καπακτσόγλου με καταγωγή από την Λυδία Καβάλας και έδρα των επιχειρήσεων του την Θεσσαλονίκη.
Ο Κυριάκος Καπακτσόγλου έκανε μια πρώτη τοποθέτηση για λογαριασμό του ιδίου και μιας ομάδας δοξαίων τους οποίους εκπροσωπεί. Έδωσε ένα πολύ πρώτο και γενικό πλάνο των σχεδίου που εδώ και καιρό οργανώνουν όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε με υπομονή και μεθοδικότητα και πάντα για το καλό της Δόξας όπως αυτοί το οραματίζονται.
Η τοποθέτηση του ήταν τόση όση να δώσει το στίγμα της κίνησης τους για να πει ότι «εδώ είμαστε και έχουμε μια πρόταση». Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά το τέλος της ομιλίας του όσο και της σύντομης τοποθέτησης που έκανε ο νομικός σύμβουλος της κίνησης δικηγόρος Δράμας Κώστας Αβραμίδης, δεν δέχθηκαν, αμφότεροι, παρά μόνο ελάχιστες ερωτήσεις, στις οποίες δόθηκαν αντίστοιχες γενικές απαντήσεις.
Αφού την παρουσία τους μπροστά στο κοινό που ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα, προλόγισε ο γιατρός και πρώην μέλος της διοίκησης της ερασιτεχνικής Δόξας Γιάννης Δάντσερας που παρουσιάζοντας την κίνηση αυτή είπε ότι «πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση η οποία δεν έρχεται ούτε σε σύγκρουση ούτε σε αντίθεση με κανένα και με τίποτα. Είμαστε όλοι δοξαίοι, αγαπάμε την Δόξα και όλοι θέλουμε όλους δίπλα μας»
Καπακτσόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Αρχικά δεν ήθελα αυτή η συνάντηση να έχει την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του νομού. Η Δόξα τρέχει στην Γ’ κατηγορία και κάποιοι κάνουν μια προσπάθεια και θέλω όλοι μαζί και οι δημοσιογράφοι να προσέξουμε να μην κάμουμε ζημιά στην ομάδα. Είμαστε μια ομάδα νέων και αυτοδημιούργητων ανθρώπων που δεν έχουν καμιά σχέση με ντόπια ή ξένα οικονομικά συμφέροντα. Από τα γεννοφάσκια μας είμαστε οπαδοί και φίλοι της Δόξας. Δημιουργήσαμε ένα όραμα για την ομάδα καθώς δεν αντέχουμε να την βλέπουμε έτσι όπως είναι , με κομμένα τα φτερά της. Μαζευτήκαμε ανταλλάξαμε απόψεις, εξετάσαμε όλα τα πιθανά σενάρια και καταλήξουμε σε κάποια πλάνα.
Ήδη κάναμε κάποιες επαφές με ανθρώπους της προσωρινής διοίκησης όταν η ομάδα βρίσκονταν στην Β’ εθνική, που μας έδωσαν τα στοιχεία που τους ζητήσαμε. Διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα στις 31-3-14 ήταν 1.215.000 ευρώ και η χρονιά βγάζει επιπλέον ζημία 500 χιλιάδων. Ζητήσαμε από τους ανθρώπους να μεταφέρουν από τον μεγαλομέτοχο να μας πει τις απαιτήσεις του για την πώληση της ΠΑΕ και περιμένοντας μία εβδομάδα απάντηση δεν πήραμε. Για να αποφύγουμε κάθε πλάνο που θα βάλει ξανά την ομάδα σε περιπέτειες, προκρίναμε ένα σχέδιο όπου προτίνουμε να γίνει μια γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής, όπου θα εξεταστεί η περίπτωση συνχώνευσης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Γ.Σ Δράμας με το σωματείο Δόξα Καστρινός ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο ερασιτεχνικό σωματείο το οποίο θα ξεκινήσει από το Α’ τοπικό. Έτσι θα έχουμε μια ομάδα που θα ξεκινήσει από την αρχή και να στηθεί σε υγιείς και στερεές βάσεις.
Στην συνέχεια θα κινηθούμε σε πέντε βήματα σε βάθος χρόνου πενταετίας:
  1. Ολοκλήρωση της ανακατασκευής του γηπέδου για να γίνει το καλύτερο γήπεδο της περιοχής και το καμάρι της πόλης.
  2. Κατασκευή υπερσύχρονου προπονητικού χώρου που να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ομάδες του εξωτερικού.
  3. Επιστροφή της ομάδας το ταχύτερο στην σούπερ λίγκα.
  4. Συμμετοχή των φιλάθλων και των τοπικών φορέων της πόλης και του νομού.
  5. Ενεργή συμμετοχή της ομάδας στο κοινωνικό έργο της εκκλησίας και των άλλων φορέων σε συνεργασία με την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Δράμας.
Όλα αυτά για να υλοποιηθούν θέλουν ανθρώπους και συνεργασία με τους φορείς. Πρέπει να τρέξουνε άνθρωποι και να ενεργοποιηθούν οι φορείς. Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμμετοχή των δραμινών.
Θέλουμε να φέρουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του νομού κοντά στην ομάδα. Η Δράμα είναι ένας νομός που φημίζεται για την παραγωγή ταλέντων. Αυτό πρέπει νε αξιοποιηθεί από κάθε πλευρά. Με τις ακαδημίες και το προπονητικό κέντρο θα ξαναφέρουμε τους ποδοσφαιριστές στο προσκήνιο του ελληνικού και του ξένου ποδοσφαίρου με όρους έντιμους και καθαρούς. Οι βασικές αρχές που βάζουμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια μας είναι η ειλικρίνεια, η εντιμότητα η πλήρη διαφάνεια στις πράξεις της διοίκησης, η νομιμότητα και ο σεβασμός στους φιλάθλους και την κοινωνία της Δράμας».
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το πρώτο άκουσμα της περίπτωσης ενός νέου υποβιβασμού της ομάδας, δημιούργησε μια παγωμάρα στην αίθουσα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια γενική άρνηση, παρά μόνο προβληματισμός. Άλλωστε μια τέτοια περίπτωση, όσο και αν λέγεται έντονα από όλους σαν ένα μέτρο εσωτερικής κάθαρσης, που συμβαδίζει με την τοποθέτηση Καπακτσόγλου, είναι ένα θέμα που δεν γίνεται με την πρώτη σκέψη δεκτό. Βέβαια από την άλλη πλευρά υπάρχει η βεβαίωση ότι αυτή είναι μια από τις προτεινόμενες εκδοχές καθώς υπάρχουν προσχεδιασμένες εναλλακτικές προτάσεις για κάθε περίπτωση.
Αυτό ήρθε σαν συνέχεια της τοποθέτησης που έκανε μετά το τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Γιώργος Χατζησαρόγλου ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στην λογική ενός νέου υποβιβασμού καθώς υπάρχει νομικό πλαίσιο που δίνει το δικαίωμα στην Δόξα στην περίπτωση ανόδου να χρησιμοποιήσει νέο ΑΦΜ χωρίς να χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.
Ωστόσο όπως λέχθηκε σχετικά, μια τέτοια εκδοχή υπάρχει στα πλάνα του Κυριάκου Καπακτσόγλου και των συνεργατών του καθώς είναι σε θέση να αναλάβουν την ομάδα άμεσα και στην κατηγορία που είναι τώρα.
Σίγουρα αναπάντητα έμειναν τα εύλογα ερωτήματα που θα μπορούσαν να αφορούν το εύρος και την συνολική δυναμική των προσώπων που την απαρτίζουν, και φυσικά η οικονομική τους επιφάνεια. Ερωτήματα που απ ότι φαίνεται υποχρεωτικά θα απαντηθούν στην γενική συνέλευση της Παρασκευής όπου αναμένονται νέες παρουσίες και περισσότερο λεπτομερείς τοποθετήσεις.
Αγώνας δρόμου μετά το 2-1 στην Πετρούσα
Στο μεταξύ υπάρχει και το ποδοσφαιρικό τμήμα της Δόξας όπου ο Μιχάλης Τσοκακτσίδης δίνει τον δικό του αγώνα δρόμου προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατό πιο αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο. Στο χθεσινό φιλικό προπονητικού χαρακτήρα μέσα στην Πετρούσα η Δόξα έχασε με 2-1 από την τοπική ομάδα του Μπάμπη Καζεπίδη.
Τα γκολ πέτυχαν:
Στο 11' με πέναλτι ο Στόικος 0 - 1
φάουλ 1 - 1

Στις καθυστερήσεις ο Τσιμπλίδης το 2 - 1
-Στα δυσάρεστα είναι ότι επιβεβαιώθηκε η αναμενόμενα χαμηλή ετοιμότητα της ομάδας με παίκτες που θέλουν χρόνο για να βρουν τα πατήματα τους ώστε να μπορέσει να δέσει το σύνολο. Χρειάζεται απολύτως άμεσα σημαντική ενίσχυση καθώς υπάρχουν κενά σε πολλές θέσεις. Από την άλλη στα ευχάριστα είναι ότι οι μέχρι τώρα έμπειροι παίκτες μπορούν να κάνουν την ενίσχυση –όχι βέβαια την διαφορά τουλάχιστον προς το παρών- στην κατηγορία, ενώ αρκετοί από τα νέα αποκτήματα έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.
Το στοίχημα για τον νεαρό τεχνικό είναι ότι πρέπει με την σπάθη του χρόνου πάνω από το κεφάλι του να δέσει άμεσα την ομάδα και να την μετατρέψει σε ένα σύνολο που θα μπορεί να θεωρηθεί αξιόμαχο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

About PANOS THRAKIOTIS

PANOS THRAKIOTIS
Recommended Posts × +

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Φανταστικό γκολ