thrakiotis.com: Ο όμιλος της… φωτιάς του νέου πρωταθλήματος με Ιστορία στην Α΄Εθνική

ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ...PanoS ThrakiotiS

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Live streaming

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο όμιλος της… φωτιάς του νέου πρωταθλήματος με Ιστορία στην Α΄Εθνική

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αυτός θα είναι και ο όμιλος φωτιά του νέου πρωταθλήματος, καθώς θα βρίσκονται εκεί ο Πανσερραϊκός  η Καβάλα η Δόξα Δράμα, η Καστοριά, και ο Άρης 

Καστοριά: Από το 1997 έχουμε να δούμε τους "γουναράδες" στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Πρόκειται μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας μας με δέκα συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1980 με αντίπαλο στον τελικό τον Ηρακλή με 5-2. Φέτος , βρίσκονται στον  πρώτο όμιλο με Πανσερραϊκό, Καβάλα,Αρη, Δόξα Δράμας,και η υπόθεση άνοδος είναι  πολύ δύσκολη εξ αρχής.

Πανσερραϊκός: Αποτελεί μια από τις ομάδες φυτώρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου με 24 συμμετοχές στην Α' Εθνική και τελευταία χρονιά, μόλις πριν τρία χρόνια τη σεζόν 2010-2011. 

Από το φθινόπωρο του 1972 μέχρι και το καλοκαίρι του 1979, οπότε και κατετάγη τελευταίος στη βαθμολογική κατάταξη, ο σύλλογος αγωνίστηκε στην Α' Εθνική, η μακρύτερη παραμονή της ιστορίας του στην κορυφαία κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.[2] Μετά από ένα ακόμη σύντομο πέρασμά του από την Β' Εθνική (1979-80) ο Πανσερραϊκός επανήλθε στην Α' Εθνική, όπου και παρέμεινε για τέσσερις περιόδους ως το 1983-84, οπότε και τερμάτισε τελευταίος.[2]
Ακολούθησε ένα χρονικό διάστημα εναλλασόμενων ανόδων και πτώσεων μέχρι και την περίοδο 1989-90, οπότε και κατόρθωσε να παραμείνει σταθερά στην Α' Εθνική για τρία χρόνια.[2] Το πέρας της περιόδου 1992-93 βρήκε το σύλλογο σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ' Εθνική.[2] Την επόμενη χρονιά κατέκτησε το Πρωτάθλημα της κατηγορίας επιστρέφοντας στη Β' Εθνική (1994-95), μόνο για να ξαναπέσει στην επόμενη (1995-96).[2]

Την χρονιά 2009-2010 όμως, και παρά το κακό ξεκίνημά του, ο Πανσερραϊκός κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 5ηθέση της κανονικής περιόδου και, μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου, να κερδίσει το 3ο εισιτήριο για την SuperLeague 2010-2011.[2]. Την επόμενη σεζόν ο Πανσερραϊκός τερμάτισε 16ος (τελευταίος) στην Σούπερ Λίγκα αλλά εκμεταλλεύτηκε τον υποβιβασμό 3 ομάδων (Ολυμπιακός Βόλου , Α.Ο. Καβάλα , Ηρακλής για εξωαγωνιστικούς λόγους (ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα έπεσαν λόγω της συμμετοχής τους στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, ενώ ο Ηρακλής για πλαστογραφία) και τερμάτισε 13ος, αποφεύγοντας, έτσι, τον υποβιβασμό. 
Την χρονιά 2011-12 ο Πανσερραϊκός τερμάτισε 7ος στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ την χρονιά 2012-13 τερμάτισε 8ος αλλά υποβιβάστηκε στην νέα Γ' Εθνική κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Την χρονιά 2013-14 τερμάτισε  δεύτερος πίσω από τον Αγροτικό Αστέρα

Αρης:Βρίσκεται  στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας του.
 Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που συνδέθηκε με την κατάκτηση τριών πανελλήνιων τίτλων και ενός κυπέλλου Ελλάδος το 1970, αποχαιρετά τα περασμένα μεγαλεία και ζει την πιο σκοτεινή της περίοδο 
Ένα μεγάλο γιατί αιωρείται πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μαζί ένα μεγάλο έλλειμμα για το ελληνικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής που χάνει την ιστορική ομάδα του Βορρά από τα γήπεδά της.
 Νέα εποχή στον Άρη. Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης της απόφασης διορισμού διοίκησης Σκόρδα στην ΠΑΕ που είχαν καταθέσει από κοινού Ερασιτέχνης και ΚΜΑ και έτσι η ομάδα οδηγείται στην Γ' Εθνική. 

Δόξα Δράμας:Το 2007-08 η ομάδα υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων στη Δ' εθνική, όμως τον Αύγουστο του 2008 επήλθε συγχώνευση - απορρόφηση με τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου (ο οποίος μεταφέρει το όνομά του στον Ολυμπιακό ΑΣΚ Βόλου) και έτσι η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής 2008-09 ενώ την επόμενη χρονιά προβιβάστηκε στη Β' Εθνική. Την περίοδο 2011-2012, η Δόξα Δράμας προβιβάστηκε στη Super League έπειτα από απουσία 16 ετών, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στη κατηγορία και υποβιβάστηκε ξανά στη Football League παίρνοντας τη 16η θέση, η οποία είναι η τελευταία στο πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας μόνο 17 βαθμούς.


Το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της Π.Α.Ε. "Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ" αποφάσισε να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς επίσης και την έναρξη συζητήσεων, σε συνεργασία με το Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, για τον ορισμό διοικούσας επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη δήλωση συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, καθώς επίσης και όλη την ευθύνη για τη νέα αρχή της ΔΟΞΑΣ.

Καβάλα: Αγωνίστηκε για 12 χρόνια στην Α΄ Εθνική από το 1969-70 έως το 1980-81, με μια διακοπή το 1975-76, όταν υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική. Το 1970-71 κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της καλύτερης επαρχιακής ομάδας, ενώ δυο φορές έλαβε μέρος στο Βαλκανικό Κύπελλο.
Το 1979 ο Α.Ο. Καβάλας έγινε ΠΑΕ αλλά το 1981-82 υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική. Στην Α΄ Εθνική επανήλθε μόνο για μία περίοδο το 1994-95.
Την περίοδο 1995-96 τερμάτισε πρώτη με διαφορά 7 βαθμών από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, (Καβάλα 70, Βέροια 63) μένοντας αήττητη σε όλη την διάρκεια του Α’ Γύρου. Ένεκα οικονομικών προβλημάτων άλλαξε τίτλο και ονομάστηκε ΑΟ Νέα Καβάλα, αλλά τελικά τα χρέη καλύφθηκαν με αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα να αποκαλείται σκέτο Καβάλα.
Στις 28 Ιουλίου 2011 η ομάδα τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ 1 (Β' Εθνική) με κατηγορίες για δωροδοκία και στοιχηματισμό σε στημένα παιχνίδια (με βάση το άρθρο 21). Την επόμενη μέρα ασκήθηκε έφεση που εκδικάστηκε μία εβδομάδα αργότερα (3 Αυγούστου). Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε πως δεν προέκυψε όφελος για την ομάδα (όπως και για αυτή του Ολυμπιακού Βόλου), διατηρώντας την στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αποδίδοντας απλά αντικειμενική ευθύνη (με βάση το άρθρο 5) και επιβάλλοντας αφαίρεση 8 βαθμών από το πρωτάθλημα της περιόδου 2011-2012.
Στις 23 Αυγούστου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) ανακοίνωσε πως δεν χορηγεί πιστοποιητικό για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας τόσο στην ομάδα της Καβάλας όσο και σε αυτή του Ολυμπιακού Βόλου, «...διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη...»[1] Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «...από τα στοιχεία του φακέλου, αλλά και από τα όσα έχουν περιέλθει σε γνώση της Επιτροπής προκύπτει χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης είναι ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης και εν τοις πράγμασι κάτοχος της πλειοψηφίας τουλάχιστον των μετοχών της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ τη διοίκηση της οποίας και ασκεί....»[2] Με βάση την απόφαση οι δύο ομάδες αποβάλλονταν από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και υποβιβάζονταν στην Τέταρτη Εθνική κατηγορία (περιφερειακό πρωτάθλημα). Οι δύο ομάδες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, μπλοκάροντας την αντικατάστασή τους με άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, ενώ παράλληλα η ομάδα του Βόλου κατήγγειλε την ΕΕΑ για μη νόμιμη σύνθεση των νέων μελών της[3], άποψη που υιοθέτησε και η διοίκηση της Καβάλας.[4] Τελικά οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν οριστικά στη Δ' Εθνική τον Σεπτέμβριο του έτους, αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν δέχθηκε να εξετάσει εκ νέου τις όποιες αλλαγές έγιναν στις διοικήσεις των ομάδων μετά την πρώτη της απόφαση
el.wikipedia.org1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΡΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ
ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ NEOY ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ'ΝΕΑ