Μέσω διαδικτύου και μάλιστα με πλήρη αθλητικό ρεπορτάζ - Panos Thrakiotis|: | ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE
ΣΟΥΦΛΙ
AUTO GAZ
ΚΩΣΤΑΣ
pthrakiotis@gmail.com
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
HOME

Το ιερό της Ανάβρας στην Λυκόφη

0 σχόλια
Η θέση αποκαλύφθηκε έξω από το σύγχρονο χωριό Λυκόφη εκεί που ήταν εγκαταστημένη προηγουμένως μια θερινή μαθητική κατασκήνωση και έως το 2007 λειτουργούσε ως στρατόπεδο. Το πιο αξιόλογο αξιοθέατο στη θέση αποτελεί ένα ιερό, λαξευμένο στο βράχο, το οποίο, σύμφωνα με τις πηγές, ήταν Βυζαντινή εκκλησία και ως πρόσφατα κέντρο λατρείας για τους ντόπιους.

Από άλλη πλευρά, η μορφή και η θέση των κογχών στους βράχους δείχνουν παρόμοια χρήση του ιερού, ήδη από την αρχαιότητα. Κάποιοι τοίχοι υψώνονται σε μικρό ύψος, ίσως αποτελώντας τμήμα Βυζαντινής κατασκευής, ενώ τα κεραμικά ευρήματα μπορούν να χρονολογηθούν στα όψιμα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά χρόνια.

 Όμως, τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα στη θέση ήταν οι τρεις σαρκοφάγοι από μάρμαρο, οι οποίες χρονολογούνται στα Ρωμαϊκά χρόνια. Ανακαλύφθηκαν στην κορυφή του λόφου, γεγονός που αποδεικνύει το συνεχή ρόλο του ιερού κατά τη διάρκεια των αιώνων.
evros-smolyan.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 • Thats blogger template

  www.thrakiotis.com

  To Nέο σου Αθλητικό portal με ειδήσεις και νέα για το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα στη Θράκη Ενημέρωση με άποψη χωρίς φωνές και υπερβολές

 • choosing webhost for a blog

  Δείτε όλα τα βίντεο

  Χωρίς οπαδικά γυαλιά, με “καθαρή ματιά” και αντικειμενικότητα!

 • Α ΕΒΡΟΥ 2016-16

  Α ΈΒΡΟΥ 2016-

  Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.ΣΚΟΡ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 • Blogger widgets and plugins

  ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΒΡΟΥ 2016-17

  Η ιστοσελίδα thrakiotis.com απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό το οποίο έχει σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη του για τη Θράκη τον αθλητισμό τον πολιτισμό